Tietosuoja-asetus virallisessa lehdessä – juristit painamassa ”refresh”-nappulaa

EUR-lexHarvoin edes lakimiehet odottavat aamuisin Euroopan unionin virallisen lehden julkaisua päästäkseen tutustumaan Brysselin säännöstulvan viimeisimpiin pykäliin.

Viime viikko oli kuitenkin poikkeus. Tietosuoja-asioista kiinnostuneet ympäri Eurooppaa klikkasivat virallisen lehden sivulla selaimestaan ”refresh”-nappulaa useita kertoja päivässä. Tortillojen elintarviketurvallisuutta ja vihannesten tulohintoja koskevan säätelyn lisäksi EU:ssa hyväksyttiin nimittäin uusi tietosuoja-asetus. Näin ollen oli odotettavissa, että tuore tietosuoja-asetus ilmestyy viralliseen lehteen minä hetkenä hyvänsä.

Keskiviikkona 4.5.2016 tietosuoja-asetus vihdoin julkaistiin Euroopan unionin virallisessa lehdessä. Silloin oli hyvä päivä myös käynnistää tämä tietosuojauutiset.fi-sivusto (tilaa sähköpostipäivitys tämän sivun oikeanpuoleiselta palstalta tai seuraa Twitterissä @tietosuojanews)

Tietosuoja-asetus astuu voimaan kahdentenakymmenentenä päivänä julkaisusta eli 25.5.2016. Tästä alkaa kahden vuoden siirtymäaika, jonka jälkeen tietosuoja-asetusta sovelletaan sellaisenaan kaikkialla Euroopan unionissa 25.5.2018 alkaen (ks. Artikla 99).

Tietosuoja-asetus on luettavissa tämän linkin takana:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=OJ:L:2016:119:FULL&from=FI