Keskustelun alla: Brexit ja tietosuoja; Asiakasmarkkinointiliiton lista vääristä tulkinnoista; Ylen ”tiedeykkönen” datan hyödyntämisen kimpussa

Keskustelun alla: Brexit ja tietosuoja; Asiakasmarkkinointiliiton lista vääristä tulkinnoista; Ylen ”tiedeykkönen” datan hyödyntämisen kimpussa

Säännöllisen epäsäännöllisesti ilmestyvässä ”keskustelun alla”-postauksessa Tietosuojauutiset.fi nostaa edellisten viikkojen tietosuojakeskustelusta muutamia kiinnostavia uutisia tai kirjoituksia.

Brexit ja tietosuoja

Reuters kiinnitti viime viikolla huomiota mahdollisen Brexitin vaikutuksiin henkilötietojen siirtoon saarivaltion ja EU:n välillä. Reutersin keräämiin näkemyksiin voi tutustua täällä.

Asiakasmarkkinointiliitton Jari Perko esitti oman listansa EU:n tietosuoja-asetuksen vääristä tulkinnoista.

Asiakasmarkkinointiliiton Jari Perko kirjoittaa ASML:n blogissa otsikolla”5 väärää luuloa EU:n tietosuoja-asetuksesta”. Viiden kohdan listassa on asiaa muun muassa ikärajoista, tietojen minimoinnista ja profiloinnista. Näistä varmasti kuullaan vielä – myös Tietosuojauutisissa.

Tiedeykkönen digimarkkinoinnin kimpussa

Ylen ”Tiedeykkönen”-ohjelma otti datan keräämisen, profiloinnin ja digimarkkinoinnin viime viikon lähetyksen teemaksi. Ohjelma käy läpi peruskuviot varsin ymmärrettävästi ja esittelee tunnetuimmat aiheeseen liittyvät caset (miten kauppaketju tiesi tyttären raskaudesta ennen isää, mikä meni Netflixin anonymisoinnissa pieleen jne).Ohjelma on kuunneltavissa täältä.