Tietoturvaloukkauksia koskeva ilmoitusvelvollisuus EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan – Artikkeli Edilex-palvelussa

Tietoturvaloukkauksia koskeva ilmoitusvelvollisuus EU:n tietosuoja-asetuksen mukaan – Artikkeli Edilex-palvelussa

Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu Edilex julkaisi 14.9.2016 kirjoitukseni tietoturvaloukkauksia koskevasta ilmoitusvelvollisuudesta. Tämä EU:n tietosuoja-asetukseen sisältyvä velvollisuus koskettaa kaikkia rekisterinpitäjiä ja esimerkiksi ilmoitusten sisällöltä vaaditaan melkoista yksityiskohtaisuutta. Tästä siis enemmän Edilex-palvelun ”Vierashuone”-osiossa.

Edilexin takana oleva Edita on myös panostamassa aktiivisesti tietosuojamateriaaleihin ja aiheeseen liittyvään koulutukseen. Syyskuun lopussa Editan julkaisee Tietosuojalait-kirjan, johon on koottu kattavasti keskeiset tietosuojaan liittyvät kotimaiset ja kansainväliset säädökset. Kirja on hyvä työkalu kaikille henkilötietojen kanssa työskenteleville, kuten tietosuojavastaaville. Minulla on myös ollut kunnia osallistua tämän teoksen kokoamiseen. Esimerkiksi teoksen esipuhe on allekirjoittaneen tekstiä.

Edilex Pro järjestää syksyllä myös ”EU-tietosuojauudistus”-koulutussarjan, joka koostuu kolmesta koulutuspäivästä. Koulutuspäivien puhujakaarti on edustava. Tietosuojauutiset.fi-vakiokirjoittajien (eli Simojoen ja Järvisen) lisäksi kouluttajia saapuu muun muassa tietosuojavaltuutetun toimistosta, oikeusministeriöstä, Suomen Asiakastiedosta, Bird&Birdiltä, Asiakuusmarkkinointiliitosta, Aller Medialta, Castrén & Snellmanilta, HPP:ltä ja Nixulta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta löytyvät täältä.