Tietosuojajuristit myytinmurtajina

Tietosuojajuristit myytinmurtajina

Kirjoitin aiemmin siitä, että verkko on täynnä erilaisia todo-listoja liittyen tietosuoja-asetukseen. Tällä hetkellä kiinnostava suuntaus on se, että useat tietosuojaan erikoistuneet juristit ovat ryhtyneet myytinmurtajiksi aivan perustellusti. Useimmiten tietosuoja-asioiden haltuunotto pitää aloittaa ihan perusasioista ja tällaiset myytinmurtamisharjoitukset ovat hyviä lähtökohtia. Kokosimme muutamia hyviä esimerkkejä tästä trendistä.

  • Alankomaissa työskentelevä suomalainen juristi Panu Pökkylä julkaisi äskeittäin oman listansa otsikolla ”Seitsemän myyttiä tietosuojasta – BUSTED”. Tässä kirjoituksessa Pökkylä murtaa aivan keskeisiä myyttejä, joihin törmää lähes aina esimerkiksi henkilötietojen käsittelyä koskevissa koulutuksissa (”Ei meillä mitään henkilötietoja ole…”).
  • Toinen hyvä esimerkki tästä lähestymistavasta on Yhdysvalloissa työskentelevän asianajana Phil Leen kirjoitus ”What you think you know about the GDPR… and why you may be wrong”. Artikkelissa Lee keskittyy erityisesti EU:n tietosuoja-asetukseen ja siihen liittyviin harhaluuloihin (”Individuals have an absolute right to be forgotten: WRONG!”).

Tietosuojauutiset.fi-toimitustiimi kuulee mielellään vinkkejä vastaavista myytinmurtamisharjoituksista.