Mikä tietosuojauutiset.fi?

Tervetuloa tietosuojaa, datan käsittelyä ja kyberturvallisuutta käsittelevään blogiimme.

Tietosuojaan, henkilötietojen käsittelyyn ja kyberturvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat uutisissa päivittäin. Esimerkiksi pankkien oikeudet kysyä asiakkaan yhteyksistä ”poliittisesti vaikutusvaltaisiin henkilöihin”, salakatselu ja Applen puhelinten salauksen murtaminen ovat olleet näkyvästi eri medioissa.

Suomesta löytyy jo muutamia hyviä tietosuojasta kirjoittavia blogeja, kuten esimerkiksi tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion melko usein päivittyvän blogin tietosuojavaltuutetun toimiston sivuilla ja Suomen Asiakasmarkkinointiliiton blogin viiltävät tietosuojakirjoitukset. Pyrimme tällä blogilla tuomaan lisänäkökulmia keskusteluun.

Nyt keväällä 2016 lopullisesti hyväksytty EU:n yleinen tietosuoja-asetus tulee varmasti lisäämään keskustelua näistä aiheista. Tämän blogin aihepiirit tulevat usein käsittelemään asetukseen liittyviä tulkintakysymyksiä ja linjauksia, mutta muutakin raportoitavaa tietosuoja-asioissa ja kyberturvallisuusasioissa riittää.

Blogi lähti kahden asianajajan kahvipöytäkeskustelusta. Molemmat työskentelevät asianajotoimisto Boreniuksella. Kaikki kirjoittavat kuitenkin blogiin yksityishenkilöinä. Pyrimme toki myös saamaan mukaan vierailevia kirjoittajia juridiikan ulkopuolelta.

Samuli ja muut tietosuojauutiset.fi:n bloggaajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s